lördag 9 april 2011

Ankring igen

Efter halv last i hamina och lossning i Porvo ligger vi nu för ankar igen. denna gången ska vi ligga här tills måndag som kortast.
För tillfället finns de ingen olja som vill åka båt med oss!
Kontoret ska meddela oss mer på måndag så vi får se vart de bär av. Det har varit några destinationer på tapeten: Rotterdam, Amsterdam, Riga, Nåt på S i Estland nära ryska gränsen. Som sagt vi får se vart vi ska. skulle va roligt med en lite längre resa :)
Känns som om man vore tillbaka på Peter Pan igen när de bara e 7 timmars resa mellan hamnarna ;)

Har inte hänt så mkt ombord, de börjar mest bli rutiner som att sitta vakt vid manifolden, gå ner i trunken och kolla efter läckor. sen e de lunch å efter de sitter man i lastkontroller och klickar på knappar, Ropar upp terminalen på VHF:en skriver in siffror i dataprogrammen. Börjar lära mig hur de ska göras e riktigt roligt! Tror nog att tankbåt är en bra grejj ;)

Såhär fint har vi de i solnedgången på ankringsplatsen utanför Porvoo :)

Imorgon ska jag hålla i livbåtsövningen med frittfall livbåten :)
Den oranga på bilden jämte är en Fritt fall livbåt. den sitter i en 35 gradig lutning och när man i nöd ska sjösätta den så glider den helt enkelt ner i vattnet med ett litet plask :)
Vi ska dock inte sjösätta den på detta sätt imorgon, utan vi ska hissa ner den med däverten. (kran)
Ska bli kul, ska kolla upp så besättningen vet vad deras uppgifter är å sen ska överstyrman ta över den praktiska delen av övningen! Får se hur de går imorn :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Abgang_rettungsboot.gif
Så ser de ut när man "låter den glida/släpper" ner den.

Nä nu ska jag sätta mig och prata med mamma å pappa på msn :)

Loveyahh..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar