måndag 4 april 2011

lämnar våren..

Då har vi lastat full båt i Svetly och är nu påväg tillbaka till Porvoo för lossning. skulle gissa på att vi är utanför Lettland nu nånstans. kanske lite mer norrut.

Funderade på att ev ha en ledig söndag, men när klockan ringde, kändes de helt ok att gå upp, så blev jobb ändå. åh lika bra va de, efter frukost blev man uppkallad till lastkontrollen för Facecontrol. Ryska immigration var ombord och då ska man visa upp sig själv å helst överensstämma med sin sjöfartsbok. Check. fortsätta ut och jobba igen. Va en väldigt lugn och skön morgon, fick leka fönsterputsare på bryggan. Stå ute i solen i +24  och skrubba. heelt ok :)
 De kändes väldigt skönt att få känna lite hopp om att våren snart är på väg igen. Längtar verkligen nu, vill slippa all is och kyla!

Tog en lång lunchrast och gick ut och satte mig och läste en bok ;) Perfekt med en soffa :)
verkligen riktigt underbart varmt och gott, lite för mkt vind för att kunna sitta där länge, men lite vårkänslor iaf :)
Sen gick jag in på bryggan och fixade klart min reseplanering, eller nästan klart iaf, har lite smått och gott kvar att leta upp. platser för rapportering om ett å annat. men de ska jag ta och fixa idag efter middagen hade jag tänkt.

Idag e de måndag och den har varit riktigt seg. är trött så ska nog sova en snabbis innan de e dags för middag. har fått ösa vatten ur soptunnorna på poopen. Filippinarna glömmer stänga en ventil till brandsystemet när de vaskar på däck. och där jämte väldigt lägligt står 3 soptunnor som blir fulla med vatten. Lösning: borra ett hål i botten = vatten rinner ut :)
har även gått runt med hicka i 1,5 timma idag, fruktasnvärt irriterande, men tydligen väldigt underållande ;)
nä nu blir de kojjen en stund

loveyahh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar